One vision Patince

One vision  Patince

Ve dnech 17. – 19. 4. 2015 proběhlo v rámci One Vision společné Mölnlycke fórum ve slovenských Patincích.  V rámci odborné části Surgical fóra sklidila největší ohlasy přednáška pana Mgr. Martina Šamaje, MBA, náměstka nelékařských oborů z Fakultní nemocnice Olomouc na téma „Hledání medicínsko-ekonomické racionality na COSS“. Pan náměstek hovořil zejména o kompletním přechodu nemocnice z bavlny  na jednorázové materiály z netkané textilie na operačních sálech v souladu s normou EN 13795. A nezastavili se jen u normou definovaných roušek a plášťů, ale přešli na netkanou textilii i v oblasti operačního oblečení a břišních roušek.

Dále si sestry měly možnost  během programu vyměnit své zkušenosti z oblasti všeobecné chirurgie, traumatologie a  neurochirurgie z pracovišť v Čechách i na Slovensku. Dostaly také příležitost  poznat naši práci více zblízka  při skládání zákaznických setů ProcedurePak® a seznámit se tak se širokou škálou komponent, které nabízíme, abychom pomáhali zefektivnit provoz operačních sálů.

Sekce Hojení ran byla tematicky zaměřená především na kožní trhliny s důrazem na jejich prevenci. Jako hlavní přednášející vystoupil MUDr. Jan Stryja z nemocnice Třinec, aktuálně člen EWMA Council.  Dále zazněly příspěvky zaměřené na využití Mepilex Border Sacrum pro prevenci dekubitů a také na používání atraumatických materiálů při ošetřování novorozenců. Velký ohlas vzbudily přednášky, které se zabývaly hojením onkologických ran s využitím krytí se Safetac technologií a také využití krytí Mepitel Film jako prevence poradiačních dermatitid v Protonovém centru Praha, kde se tento materiál stal naprostým standardem a používají jej u všech ozařovaných pacientů